Спалились: У росЗМІ назвали військових РФ окупантами, а потім прикрилися "найгрубішою опискою"

Прокремлівське видання "Московський комсомолець" назвало російську армію в Україні "окупантами, які захопили у полон українського парамедика Юлію Паєвську ("Тайру")". Щоправда, невдовзі повідомлення було видалене а виданню довелося вибачатися та виправдовуватися, передають Патріоти України.

Російські пропагандисти виправдовуються тим, що було допущено "найгрубішу описку". У трансляції "МК", присвяченій війні в Україні, було присутнє повідомлення про звільнення з російського полону українського парамедика Юлії Паєвської ("Тайри"). У повідомленні йшлося про те, що "Тайру" "окупанти захопили в середині березня в Маріуполі".

Станом на зараз матеріал, де згадувалися "окупанти", видалено із сайту видання. Однак, як відомо, скріншоти не горять, та й копія сторінки залишилася доступною у веб-архіві.

Але простим видаленням повідомлення не обійшлося. Виданню довелося вибачатися перед читачами. "В онлайн-трансляції новин про спецоперацію в Україні від 17 червня було допущено грубу описку у зв'язку з описом ситуації з появою в Києві затятої української націоналістки Юлії Паєвської ("Тайри"), яку раніше полонили в Маріуполі. Редакція "МК" приносить читачам найглибші вибачення. Винні покарані найсуворішим чином, аж до звільнення", – йдеться у новому повідомленні видання.

Як відомо, Юлія Паєвська з 2014 року є волонтером-парамедиком та допомагає пораненим на Донбасі. У середині березня вона перебувала в Маріуполі, де разом із водієм потрапила в полон до російських військових.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....