Спаплюжені "червоні лінії" і чергові "останні китайські попередження": Москва в істериці через постачання Україні снарядів зі збідненим ураном

Challenger 2 в ЗСУ стануть ще смертоноснішими

21 березня заступниця міністра оборони Великої Британії Анабель Голді заявила, що Лондон надасть Україні снаряди зі збідненим ураном, які призначені для танків Challenger 2. Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки.

Це повідомлення викликало справжню бурю в Москві, істерику розгоняли не лише в пропагандистських медіа, новину коментувало вище керівництво держави-агресора. При цьому почеспти язики про "ядерний попіл" вони не наважились. Не в останню чергу через гостювання у рф лідера КНР, котрий давно вже визначив свою "червону лінію" для Кремля на цю тему.

Так президент Путін під час виходу до преси на зустрічі з Сі Цзіньпінем заявив, що постачання Україні снарядів зі збідненим ураном, свідчить про те, що Захід вирішив воювати проти Росії до "останнього українця"..

"Хотів би у зв'язку з цим зазначити, що якщо все це відбуватиметься, то відповідним чином Росія буде змушена реагувати, маю на увазі, що колективний захід починає застосовувати зброю з ядерним компонентом", — сказав президент РФ.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що плани Лондона стосовно поставки Україні снарядів зі збідненим ураном говорять про те, що Велика Британія готова йти "не просто на ризики, але й на порушення правил ведення війни".

"Не сумніваюся, що для Великої Британії це "погано скінчиться", — заявив Лавров.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу також заявив, що постачання таких боєприпасів — це "ще одна пройдена сходинка у відносинах із заходом, яких залишається все менше".


Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: