Спекотний серпень: Американці попередили про активізацію терору в Україні

Посольство Сполучених Штатів в Україні попередило про загрозу безпеці на всій території України протягом серпня у зв’язку з активністю екстремістів напередодні та під час свят. Про це йдеться на сайті Посольства США в Києві, зазначають Патріоти України.

"ІДІЛ та інші екстремістські групи, як правило, використовують святкові періоди для реалізації своїх задумів і проведення атак. Свята і період, що передує їм, можуть бути цільовими", - йдеться в повідомленні.

В дипломатичному відомстві такими святами в серпні назвали ісламський Курбан-байрам 11-12 серпня та День незалежності України 24 серпня.

"Місця, на які зазвичай спрямовані атаки, - це багатолюдні місця, такі як громадські заходи, нічні клуби, мітинги та інші місця, де люди збираються. У ці періоди важливо бути пильними й практикувати ситуаційну обізнаність", - наголошується в повідомленні.

В диппредставництві радять уникати демонстрацій, стежити за новинами в ЗМІ, бути пильними в місцях, які часто відвідують туристи, і мати при собі ідентифікацію.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...