Спецпідрозділ НГУ отримав гвинтівки UAR-15

У Національній гвардії України розпочали переозброєння деяких підрозділів гвинтівками UAR-15

Спецпідрозділ НГУ отримав гвинтівки UAR-15

Окремий загін спеціального призначення Східного територіального управління отримав нові штурмові гвинтівки UAR-15 під патрон 5,56×45 мм.

Гвинтівка UAR-15. Липень 2020. Фото: Нацгвардія

«Відразу стає помітно – тихша робота нової гвинтівки, адже вона обладнана штатним «глушником», ресурс якого складає десять тисяч пострілів. Вона компактна. І б’є значно точніше, залишаючи у центрі мішені акуратні пробоїни», – розповідають у Нацгвардії.

Гвинтівка UAR-15. Липень 2020. Фото: Нацгвардія

Своїм досвідом, після експлуатації UAR-15 поділився військовослужбовець ОЗСП Володимир.

«UAR-15 має замінити всім відомий автомат Калашникова. Вона більш ергономічна. Має модульне компонування, верхня частина ствольної коробки та цівка мають напрямні типу Пікатіні для установки прицільних пристосувань та інших аксесуарів», – розповідає Володимир.

Відзначається, що у перспективі подібне озброєння може надійти й в інші підрозділи.

«Аби вивчити основну масу найважливіших нюансів щодо експлуатації та правильного обслуговування нової штурмової гвинтівки, достатньо місяця», – підкреслюють у Нацгвардії.


Також відзначається, що гвинтівки отримав підрозділ спеціального призначення, який регулярно залучається до виконання бойових задач в районі проведення операції Об’єднаних сил.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...