Спіймали "на гарячому": Удари по Харківській області коригував агент ФСБ (фото)

Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного агента ФСБ Росії, який коригував повітряні атаки супротивника на військову та промислову інфраструктуру Харківщини, інформують Патріоти України.

Як повідомив прес-центр СБУ, його було затримано "на гарячому" під час дорозвідування місць ворожих "прильотів" в обласному центрі. За вказівкою окупантів їхній поплічник об’їжджав територію регіону та приховано фіксував наслідки російських повітряних атак на українські об’єкти.

Зазначається, що найбільше ворога цікавила інформація про можливі вогневі ураження місцевих заводів оборонно-промислового комплексу України.

В спецслужбі поінформували, що повідомлення з координатами інфраструктурних об’єктів Харківщини та іншими отриманими відомостями російський агент надсилав своєму "куратору" з ФСБ через месенджер.

"Для маскування "сеансів" зв’язку з агресором фігурант використовував sim-карти російських мобільних операторів, на які реєстрував анонімні акаунти. За виконані завдання він отримував від окупантів "грошову винагороду", що надходила на його криптогаманець. Встановлено, що розвіддані потрібні були загарбникам для підготовки нових і коригування повторних ракетних та дронових ударів по прикордонному регіону нашої держави", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявися працівник місцевої фармацевтичної компанії, якого російська спецслужба завербувала у березні цього року. У "поле зору" ФСБ він потрапив як активний користувач прокремлівських Telegram-каналів, де неодноразово публікував власні антиукраїнські дописи.

В СБУ заявили, що під час обшуку у затриманого виявлено мобільні телефони, які він використовував для комунікації з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.


"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...