Спочатку зняли корону, кулю та скіпетр: Труну з тілом Єлизавети II опустили в склеп у каплиці Віндзорського замку

Труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II опустили до королівського склепу у каплиці Віндзорського замку у Лондоні, повідомляють Патріоти України.

Перед цим відбувся один із найважливіших елементів королівської похоронної процесії, коли королеву відокремили від її коронних коштовностей. Тобто, з її труни зняли корону, кулю та скіпетр. Пізніше королівські державні символи повернуть до Лондонської вежі.

Перед завершенням богослужіння у каплиці Святого Георгія Віндзорського замку органіст зіграв Прелюдію і Фугу до мінор Йоганна Себастьяна Баха.

Під час служби у каплиці Святого Георгія були присутні близько 800 осіб. О 21.30 за київським часом сьогодні відбудеться приватне поховання королеви. На ньому будуть присутні лише члени королівської родини.

Подробиці цієї служби не розголошуються, а Букінгемський палац назвав її “глибоко особистою сімейною подією”. Єлизавету II поховають поруч із її покійним чоловіком, герцогом Единбурзьким. Там же поховані батько та мати Єлизавети II Георг VI (1895-1952) та Єлизавета Боуз-Лайон (1900-2002), та її сестра Маргарет (1930-2002).

На мармуровій могильній плиті королеви буде вигравірувано напис англійською Єлизавета II 1926-2022.

Джерело: Факти.ІCTV

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...