Сподівалися на "високі посади" в окупаційній владі: На Харківщині затримали зрадників, які "полювали" на системи HIMARS (фото)

Зрадники діяли на замовлення російської військової розвідки та мали широкий спектр завдань. Про це СБУ повідомила у Телеграмі, передають Патріоти України.

За наявними даними, організаторами мережі є двоє мешканців Харківської області. Вони сформували пул інформаторів із кола своїх знайомих та друзів, яких використовували "в темну".

Обидва організатори погодилися на співпрацю з рф із ідеологічних міркувань та через обіцянки "високих посад" у разі окупації регіону. Також за кожну порцію інформації вони отримували грошову винагороду.

Один із них на початку повномасштабного вторгнення перебрався на тимчасово окуповану територію і звідти продовжив свою підривну діяльність. І це при тому, що його син є військовослужбовцем ЗСУ та воює проти рашистів.

Наразі СБУ затримала агента гру, який залишився на території, підконтрольній Україні. Як зазначають у СБУ, викриті пособники ворога: збирали та передавали інформацію про дислокацію Сил оборони України та військової техніки; займалися коригуванням і звітували про результати нанесення ракетно-артилерійських ударів рф по об’єктах України; "полювали" за ракетними системами HIMARS.

Винищувач п'ятого покоління Kaan. Як передова розробка показала слабкі та сильні сторони Туреччини, яка змагається з Заходом за вплив в Європі, Азії, Африці

неділя, 19 травень 2024, 6:15

Винищувач Kaan став свідченням одразу двох речей: технологічного розвитку оборонної промисловості Туреччини, а також вельми великої залежності турецької оборонної промисловості від Заходу. . У лютому 2024 року Туреччина успішно провела перший випробув...

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...