"Справа Медведчука доводить наступне": Політолог пояснив, чого чекати від справи проти кума Путіна і чи буде помста від Х**ла

Президент Російської Федерації Володимир Путін не піде на повномасштабне загострення ситуації на Донбасі у зв’язку із справою проти Медведчука, оскільки має намір "зберегти обличчя" перед зустріччю із президентом США Джо Байденом.Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Олег Саакян, передають Патріоти України.

"Не думаю, що нас очікує на Донбасі загострення ситуації у зв’язку із справою проти Медведчука. Активізація на Сході сталась більшою мірою для "підтримки тонусу" України, і Росія дійсно буде посилювати протистояння, але не буде йти на різку ескалацію", – сказав він.

На переконання політолога, Володимиру Путіну потрібно «зберегти обличчя» напередодні зустрічі із президентом США Джо Байденом.

"Справа в тому, що Росії зараз невигідно реагувати жорстко в розрізі зустрічі Путіна-Байдена, яка має відбутись найближчим часом. Плюс мова йде про загострення ситуації Палестина-Ізраїльського конфлікту та інших точок напруження–, – сказав він і додав, що натомість РФ здійснюватиме пошук "компромату за кордоном, певних дестабілізуючих намагань всередині України, або окремі провокації на лінії фронту".

За словами політолога, справа проти Медведчука і реакція РФ, яка "не заступилась за Медведчука у лінійному варіанті" стане формуючим фактором для українського політикуму.

"Справа Медведчука доводить наступне: той, хто хоче загравати із РФ, і вважає індульгенцією захист з боку РФ – цього не станеться", – пояснив політолог.

Олег Саакян додав, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді утримання Медведчука під домашнім арештом – один із кращих варіантів "з очки зору жорсткості рішень і політичного балансу".

"З одного боку Медведчука позбавили можливості внести заставу, а з іншого – це не дає можливості Медведчуку «розгорнутись» в образі жертви. Якби він зараз потрапив у СІЗО, то це була б куди яскравіша картинка проведення жорстких репресій. Тобто, нині нейтралізується фактор маніпуляції на тлі можливих політичних переслідувань і формування образу жертви Медведчука", – наголосив він.

Політолог також додав, що справа Медведчука ймовірно не вплине на його політичні рейтинги. "Тому що весь потенціал електорального поля давно вичерпався. Натомість буде відбуватись внутрішньополітична боротьба в середині політичної сили", – завершив Олег Саакян.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....