Спровокував одіозний Пальчевський: В Україні спалахнув антисемітський скандал через армію Гітлера

Михайло Френкель. Фото: Укрінформ.

Антисемітський скандал, у центрі якого опинився український політтехнолог Вадим Карасьов, став наслідком неточних даних і абсолютного невігластва людей, які називають себе елітою. Таку думку в коментарі висловив громадський діяч, єврейський та український журналіст Михайло Френкель. За його словами, подібні висловлювання не витримують жодної критики, передають Патріоти України.

"Тут історія більш серйозна. Перед Карасьовим висловився Пальчевський (Андрій Пальчевський, власник мережі клінік "Євролаб". – Ред.), який сказав, що на стороні німецької армії під час Другої світової війни воювало 180 тисяч євреїв. Його заява стала пусковим гачком подальших розмов, і Карасьов у запалі це промовив. А Пальчевський сказав обдумано. І якщо Карасьов вибачився, то Пальчевський – ні", – зазначив журналіст.

Френкель пояснив, звідки взялися цифри в 180 тисяч євреїв і чому їм не можна вірити. Все почалося з того, що американський історик із єврейським корінням Браян Рігг вирішив перевірити чутки про те, що євреї воювали на стороні німецьких нацистів.

"На початку 90-х він поїхав до Німеччини й став опитувати колишніх німецьких солдатів. Спершу ті не розуміли, що від них хочуть, адже в Німеччині дуже суворі закони щодо нацистських воєнних злочинів, і вони злякалися, що це якась ЦРУ або ФБР хоче на них завести справу. А коли зрозуміли, то були раді й почали розповідати про якихось євреїв", – говорить він.

Всього Рігг опитав 400 осіб, після чого зробив антинаукові підрахунки: "За всю Другу світову у вермахті пройшло 17 млн осіб. І він екстраполював ті цифри, які йому розповіли колишні солдати нацистської армії, на ці 17 млн, і у нього вийшло 150 тисяч євреїв".

Пізніше в російськомовній пресі він виправдовувався, що писав не конкретно про євреїв, а про людей єврейського походження. "Що він мав на увазі? У гітлерівській Німеччині існували нюренберзькі закони, які говорили про те, що євреї – це євреї, а є ще половинки й четвертинки, німецькою їх називали "мешлінге". І Рігга мав на увазі, що це люди єврейського походження. А як відомо, євреї – це древній народ, що тисячі років поневірявся по різних країнах, і де тільки їх не було", – зауважує Френкель.

Багато вчених висловили критику щодо американського історика та його антинаукового дослідження, а в Німеччині на нього завели кримінальну справу за підозрою в запереченні Голокосту. Але його дані тепер щосили використовуються тими, хто заперечує Голокост, та неонацистами.

"І ось Пальчевський взяв цю цифру з так званих досліджень Рігга, тому що більше немає звідки. А взагалі, все це – неподобство, і свідчить воно про неуцтво людей, які в нас самі себе називають елітою", – сказав журналіст.

Джерело: Обозреватель

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...