Спуску Путіну не буде: НАТО може ще більше посилити східний фланг, якщо війська РФ залишаться в Білорусі

НАТО розглядає можливість збільшення своєї військової присутності у країнах Балтії та Польщі у випадку, якщо Росія залишить свої війська у Білорусі після запланованих військових навчань. Про це заявив у понеділок у Вільнюсі голова Військового комітету Альянсу Роб Бауер, передають Патріоти України.

Минулого тижня Сполучені Штати направили 3000 військовослужбовців до Румунії та Польщі, щоб заспокоїти союзників, у той час як Німеччина заявила, що розглядає можливість збільшення своєї військової присутності у Литві.

За словами Бауера, можливі подальші військові розгортання союзників. "Там, де у нас є війська в Альянсі постійно, у різних країнах – дебати про це є результатом того, що відбувається зараз. Так, ми розглядаємо це. У майбутньому можуть бути зміни в результаті цього розвитку подій… Дуже багато залежить, звичайно, від того, чи залишаться російські війська в Білорусі", - сказав Бауер на пресконференції.

"Якщо ви подивитеся на нарощування сил, Росія може дійсно мати достатньо сил для серйозного вторгнення (в Україну)... до кінця цього місяця", - сказав Бауер, додавши, що НАТО не відомо, чи має Росія насправді такий намір. За словами Бауера, останні розгортання на кордоні з Білоруссю включали польові госпіталі та інші допоміжні підрозділи, необхідні для підтримки військового наступу.

"Якщо ви дійсно розглядаєте вторгнення, вам насправді потрібне більше, ніж бойові сили. І це те, що ми зараз спостерігаємо все більше і більше вздовж кордонів (Росії) з Україною та Білорусі з Україною. Це само собою дуже тривожно", - сказав він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...