США трощать РФ і "Північний потік-2": У Кремлі заявили про "найгірший сценарій" і зрив діалогу Путіна з Байденом

Санкції проти Росії і Північного потоку-2, які плануються в новому оборонному бюджеті США на 2022 рік, можуть стати найгіршим сценарієм для розвитку відносин Москви і Вашингтона, передають Патріоти України.

Подібна ситуація може підірвати спроби діалогу сторін, які почалися після зустрічі президентів Путіна і Байдена у Женеві. Однак наразі невідомо, чи ухвалять законопроект, та як поставляться до такої ситуації в Білому домі. Про це заявив прессекретар російського глави держави Дмитро Пєсков.

Як повідомляє ТАСС, він сказав про те, що законопроект, по суті, ще розглядається, а для набуття чинності він має пройти ще декілька етапів. Однак ухваленняя документа стане найгіршим сценарієм для розвитку російсько-американських відносин і негативно позначиться на спробах побудувати діалог.

"Цьому законопроекту належить пройти ще декілька ітерацій, й далі буде питання, чи прислухається адміністрація до цих рекомендацій щодо санкцій. Але, звичайно ж, це найгірший сценарій розвитку наших відносин. Це суттєво перекреслило б "дух Женеви" і навіть ті скромні надії на налагодження, відновлення якогось діалогу субстантивного, який з'явився після Женеви", - зазначив Пєсков.

Також він додав, що в Кремлі не знають, чи ухвалять у Конгресі США законопроект у чинній редакції, але бачать прагнення конгресменів посилити санкції щодо Росії.

"Напевно, це не наша справа будувати якісь прогнози. Очевидно, що різні санкційні устремління американських конгресменів не слабшають", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...