США ввели санкції проти Кадирова: У відповідь він сфотографувався зі зброєю

Глава Чечні зухвало заявив, що "приймає бій".

У Сполучених Штатах Америки заборонили в'їзд главі Чечні Рамзану Кадирову, його дружині і двом донькам. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, передають Патріоти України.

Зокрема, обмежувальні заходи запроваджено у зв'язку з причетністю Кадирова до грубих порушень прав людини в Чеченській республіці. Вони стосуються заборони на в'їзд в США. "Держдепартамент має обширну надійну інформацію, що Кадиров відповідальний за численні грубі порушення прав людини, які датуються більш ніж десятиліттям тому, включно з катуванням і позасудовими стратами", - йдеться в заяві Помпео. Крім того, санкції стосуються дружини Кадирова - Медні Кадирової, і його доньок - Айшат і Каріни (Хадіжат) Кадирових. Також держсекретар заявив, що США заохочуватимуть інші країни вжити такі самі заходи.

Помпео нагадав, що Сполучені Штати вже застосували економічні санкції проти Кадирова і декількох його соратників. "У 2018 році Сполучені Штати та п’ятнадцять інших країн здійснили надзвичайний крок, вдаючись до Московського механізму ОБСЄ з метою створення місії з встановлення фактів щодо жахливих повідомлень про зловживання правами представників ЛГБТ, правозахисників, членів незалежних медіа та інших громадян, котрі мали протиріччя з Кадировим", - заявив Помпео.

Так, в рамках роботи цієї місії було виявлено, що у Чечні відбувалися "утиски і переслідування, свавільні або незаконні арешти чи затримання, катування, насильницькі зникнення та позасудові старти" і що ці події були оточені атмосферою безкарності. "Ми стурбовані, що Кадиров наразі використовує пандемію коронавірусу як виправдання для того, аби чинити подальші порушення прав людини щодо людей у Чеченській Республіці", - наголосив Помпео.

Сам Кадиров відреагував на санкції, звернувшись на своєму Telegram-каналі до держсекретаря США: «Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!». Повідомлення проілюстрував фото, на якому він у двох руках тримає кулемети.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...