Стало відомо, що вчинять з унікальними візантійськими мозаїками: Ердоган проінспектував, як Святу Софію Константинопільську перетворюють на мечеть

Як відомо, за канонами Ісламу, зображення людини є недопустимими, християнські ікони, мозаїки та фрески з Хрестом, Богородицею, Ангелами та святими - теж. Тому світ спантеличений майбутнім стінопису та мозаїк Софійського собору 6 століття.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган ознайомився з роботами, що проводяться в Айа-Софія перед першим намазом, котрий має відбутися 24 липня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Anadolu.

Ердогана супроводжували міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой і губернатор Стамбула Алі Йєрлікая, а також глава Управління по зв’язках Адміністрації президента Фахреттін Алтун, глава МВС Судейман Сойлу і глава Управління у справах релігій Алі Єрбаш.

Державна рада Туреччини в п’ятницю, 10 липня скасувала рішення уряду країни від 24 листопада 1934 року про статус собору Святої Софії. Потім Ердоган підписав указ, згідно з яким Айя-Софії дозволено бути мечеттю.

Зображення християнських святих в соборі Святої Софії, який дозволили зробити мечеттю, будуть покриті тканиною або лазерами під час молитов. Ердоган заявив, що ніщо не змусить його змінити своє рішення щодо собору Святої Софії.

Раніше офіційний представник грецького уряду Стеліос Пецас назвав історичною помилкою рішення президента Туреччини Ердогана перетворити собор Святої Софії (Айя-Софія) у Стамбулі з музею в мечеть. Також Євросоюз розчарований рішенням Туреччини зробити з собору Святої Софії мечеть.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...