Стане початком окупації? Путін сформував резерв силовиків, які "за необхідності" допоможуть Білорусі

Президент Росії Володимир Путін на прохання поки ще очільника Білорусі Олександра Лукашенка сформував резерв зі співробітників правоохоронних органів, які "за необхідності" допоможуть Мінську. Про це Путін заявив в інтерв’ю на телеканалі "Россия-24", передають Патріоти України.

Російський президент додав, що цей резерв не будуть використовувати, поки «екстремістські елементи не перейдуть певних меж, не почнуть учиняти просто розбій, не почнуть підпалювати машини, будинки, банки, намагатися захопити адміністративні будівлі і так далі».

На думку Путіна, наразі ситуація в Білорусі «вирівнюється». І він сподівається, що події й далі вирішуватимуться «в межах конституційного поля, в межах закону й мирними засобами».

«Нам, безумовно, не однаково, що там [у Білорусі] відбувається. Це дуже близька, можливо, найближча нам країна. І етнічно найближча, і в плані мови, і в культурному, духовному, та якому завгодно [плані]. У нас десятки, може, сотні тисяч, якщо не мільйони, прямих родинних зв'язків. Найтісніша кооперація в промисловості», — зазначив президент РФ.

Перша публічна реакція Путіна на Білорусь

Путін уперше публічно прокоментував події в Білорусі, де з 9 серпня відбуваються антиурядові протести з вимогою відставки Лукашенка. Утім обоє кілька разів зідзвонювалися й про щось домовлялися — зокрема про випробування російської вакцини від коронавірусу на білорусах.

Серед іншого, як заявив російський президент в інтерв'ю, РФ щодо Білорусі веде себе «більш стримано і нейтрально, ніж багато країн, особливо європейські країни і США».

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...