"Стельмахівка та ще 6 сіл на Луганщині звільнені від окупантів": Глава ОВА офіційно підтвердив (карта)

Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай до обіду 9 жовтня повідомляв, що не може поки підтвердити інформацію про звільнення Стельмахівки. Однак уже о 15:00 він офіційно заявив, що це сталося, передають Патріоти України.

Де розташована Стельмахівка, яку звільнили ЗСУ

Село не є великим населеним пунктом, однак його деокупація досить важлива. Стельмахівка є під керівництвом Коломийчиської сільської громади, що у Сватівському районі на Луганщині.

Від міста Сватового до цього села всього близько 20 кілометрів.

Ще 6 сіл на Луганщині, що деокупували ЗСУ

За словами Гайдая, першою українська армія звільнила звільнили Греківку. Окрім того, вдалось вигнати ворога зі сіл:

  • Новолюбівка;
  • Невське;
  • Новоєгорівка;
  • Надія;
  • Андріївка;

Гайдай також прокоментував, чому одразу не міг повідомити про деокупацію населених пунктів. "Незважаючи на резонанс в інтернет-спільноті, ми не одразу повідомили про вигнання окупантів із цього населеного пункту (Стельмахівки – ред.). На той час там ще тривали стабілізаційні заходи. Як й в інших селах, в які увійшли наші військові", – зазначив очільник ОВА.

Він також наголосив, що наразі всі сім населених пунктів повністю контролює українська влада.

Загроза нового наступу на Сумщині: У ЗСУ розповіли, що відбувається

середа, 15 травень 2024, 11:30

У російському місті Суджа наразі не бачать повноцінного масштабного угруповання РФ, однак в певний момент окупанти можуть зібрати розосереджені сили та техніку для активізації дій на кордоні. Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативно-такти...

"Справа в тому...": Селезньов пояснив, чого можна очікувати від весняно-літнього наступу армії РФ

середа, 15 травень 2024, 11:27

Анонсований новий російський наступ уже почався, війська Володимира Путіна намагаються відвернути Сили оборони від Донбасу, розпочавши штурми в Харківській області й загрожуючи Сумщині. Однак основні зусилля, як вважає військовий експерт Владислав Селе...