Стежив за владою Молдови: Кишинів викликав у МЗС посла Росії

Посла Росії в Кишиневі Олега Васнецова викликали в МЗС Молдови після публікації розслідування про стеження спецслужб РФ за владою країни за допомогою антен на будівлі посольства, інформують Патріоти України.

Як повідомляє NewsMaker, у відомстві назвали неприйнятним шпигунство та іноземне втручання у внутрішні справи Молдови. Там зазначили, що аналізують характер і масштаби шпигунських дій, «зокрема діяльність осіб, згаданих у розслідуванні».

«Вважаємо абсолютно неприйнятними будь-яке шпигунство та іноземне втручання у внутрішні справи Молдови, що становлять прямий виклик і загрозу суверенітету та національній безпеці нашої держави», — додали в МЗС Молдови.

Посла РФ просять роз’яснити ситуацію. Залежно від подальшого розвитку подій, влада Молдови розгляне кілька варіантів реагування. Раніше журналісти Jurnal TV і The Insider повідомили, що на даху російського посольства в Молдові зростає кількість тарілок і пристроїв для стеження. Особливо часто рух на даху відбувається перед виборами президента, парламенту або візитами в Молдову іноземних делегацій.

Стеження помітили напередодні Євросаміту, що відбувся 1 червня, а також у травні після хакерської атаки на урядові мережі Молдови, коли тисячі секретних документів потрапили до рук зловмисників.

Журналістам вдалося ідентифікувати людей на даху посольства: ними виявилися засекречені офіцери зв’язку з Головного розвідувального управління Генштабу РФ і Служби зовнішньої розвідки.

Повідомляється, що вони були тісно пов’язані з хакерськими угрупованнями, які зламували пошту Ангели Меркель, Еммануеля Макрона і Гілларі Клінтон. 14 травня на даху житлового корпусу російського посольства в Кишиневі був помічений співробітник ГРУ Павло Якунін.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...