Створює національно-визвольний батальйон: Офіцер ГРУ РФ із Якутська перейшов на бік України, щоб воювати проти ворогів своєї сибірської землі (відео)

Чоловік не приховує, що раніше був справжнім імперцем, бо повірив кремлівській пропаганді

На бік України перейшов колишній офіцер Головного розвідувального управління Росії (Головного управління Генерального штабу ЗС РФ) Владислав Аммосов. Уродженець Якутська (Республіка Саха, РФ) понад 15 років будував кар'єру в армії та спецслужбах РФ, а тепер вирішив воювати проти московської недоімперії.

Каже, що був готовий стріляти в них уже давно, бо не міг спокійно дивитися на те, що відбувається у його країні. Про це Владислав розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода Україна".

Чоловік не приховує, що раніше був справжнім імперцем, бо повірив пропаганді, тому добровільно пішов на Другу чеченську війну, в якій брав участь на боці РФ. За словами колишнього офіцера, ця війна трохи його протверезила – він зрозумів, що народ Чечні воював за свою свободу.

Також ця кампанія розплющила Аммосову очі на російських офіцерів. Серед них було чимало алкоголіків, зрадників, торговців зброєю, а також тих, хто відправляв солдатів на забій. Зараз, під час війни РФ проти України, ситуація з офіцерським складом "другої армії світу" лише погіршилася.

Коли розпочалася окупація Росією українського Криму, Владислав уже не служив у лавах ГРУ. За його словами, тоді він одразу зрозумів, що це початок кінця для РФ.

"Колишніх (офіцерів ГРУ – Ред.) не буває. Я готовий хоч зараз у диверсійно-розвідувальній групі йти на територію Росії і там знищувати ворогів. Вороги моєї батьківщини – це ті, хто зараз підтримує цю путінську владу", – сказав Аммосов.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...