Сум за Імперією зла та Тюрмою народів: У Росії мають намір офіційно відзначати "день пам'яті розпаду СРСР"

Віце-спікер російської Держдуми Борис Чернишов, який представляє у парламенті РФ партію ЛДПР, запропонував встановити у Росії 26 грудня день пам'яті припинення існування СРСР. Про це у п'ятницю, 25 грудня, повідомляє російське видання РБК, зазначають Патріоти України.

Зокрема, Чернишов назвав розпад СРСР головною геополітичною катастрофою XX століття, яка "привела до дезінтеграції у різних сферах життя суспільства, загострення економічної та політичної кризи, виникнення конфліктів на національному ґрунті".

День пам'яті російський політик пропонує відзначати 26 грудня, оскільки саме цього дня СРСР припинив своє існування у 1991 році. На його думку, росіяни цього дня повинні "згадувати цю трагедію", зокрема, проводити пам'ятні заходи.

Нагадаємо, радник голови офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович заявив, що Росію та СРСР створили українці.

Також повідомлялося, що найближчий соратник першого президента Росії Бориса Єльцина, голова Верховної Ради РРФСР Руслан Хасбулатов визнав свою провину в розвалі СРСР.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...