Сума перевищила запит Байдена. Конгрес США розробив пакет допомоги Україні на $39,7 млрд, - Bloomberg

Таким чином Україна найближчим часом має отримати озброєнь на суму в рази більшу, ніж надходило від США за весь період з 2014 року. І це все ще поза програмою ленд-лізу, за якою процедури стануть набагато простіші

Американські законодавці розробили пакет допомоги Україні на суму $39,7 млрд. Показово, що це навіть перевищило суму, яку запитував американський лідер Джо Байден. Останній просив виділити $33 млрд, передають Патріоти України.

За словами одного з джерел, як повідомляє Bloomberg, Байден запропонував законодавцям розділити запити щодо всіх законопроєктів, щоб не затримувати гроші Україні. Вже у вівторок, 10 травня, Палата представників США може проголосувати за пакетом для України.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів запросив $33 млрд у Конгресу минулого місяця. Законодавці додали ще $3,4 млрд на військову допомогу та стільки ж на гуманітарну допомогу.

Проте республіканці ще не підписали план. До речі, додаткова військова допомога менша за ту суму, якої домагалися республіканці. Плану потрібно щонайменше 10 голосів Республіканської партії, щоб пройти Сенат.

Блер Тейлор, представник сенатського комітету з асигнувань, сказав, що обговорення все ще продовжуються. Про це розповіла і прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

"Це активна розмова, буквально в той момент, коли ми говоримо прямо зараз на Капітолійському пагорбі. Отже, я вам скажу, що президент абсолютно прихильний до підписання закону як про фінансування України, так і про фінансування COVID (інший законопроєкт, який нині розглядають американці. – Ред.), і він продовжуватиме боротися за обидва", – сказала вона.

Спікер палати представників Штатів Ненсі Пелосі, яка нещодавно повернулася з України, заявила 8 травня, що Конгресу необхідно швидко вжити заходів щодо пакету допомоги нашій державі.

"Я думаю, що ми зможемо зробити це якнайшвидше. "Ми дуже добре обізнані про потреби та терміновості, і, знову ж таки, у нас буде двопартійність, коли ми будемо рухатися вперед", – сказала Пелосі у програмі CBS "Face the Nation". На питання, чи ухвалить Конгрес цей пакет цього місяця, вона відповіла: "Я думаю, ми повинні це зробити".

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...