Сварка між Польщею і Угорщиною наростає: Сіярто звинуватив Сікорського у брехні щодо домовленості про Україну

Не встиг настати спокій після пропозиції МЗС Польщі до Угорщини залишити ЄС та НАТО, через розбіжність цінностей та проросійський курс, як трапився новий привід для гнівних пилипик Будапешту. Так міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського у брехні і що той перейшов межу, передають Патріоти України.

"Сікорський перейшов ще одну межу і збрехав, коли заявив, що я з ентузіазмом підтримав його безглузду пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні. Правда в тому, що після пропозиції я одразу висловив протест на зустрічі", - написав Сіярто у Facebook.

Напередодні в інтерв'ю Visegrad Insight Сікорський заявив, що його угорський колега на міністерській зустрічі Ради ЄС змінив свою думку щодо польської пропозиції провести зустріч міністрів ЄС в Україні.

"Я запропонував як компроміс провести його у Львові або навіть у Мукачеві, що спочатку з ентузіазмом зустрів угорський міністр закордонних справ. Нагадаю, що прецедент вже був створений два роки тому, коли це засідання Ради відбулося в Києві", - сказав польський політик.

Речник польського МЗС Павел Вронський зауважив, що у Сікорського імовірно склалося враження, що Сіярто позитивно налаштований щодо польської пропозиції:

"Якщо це було не так, то це означає, що Сікорський неправильно інтерпретував поведінку міністра Сіярто".

Ця суперечка стала останньою у серії протистоянь між урядами двох країн, що відбулися останнім часом.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...