Світ усвідомлює, що має справу з виродками людства: Зґвалтування та сексуальне насильство є частиною воєнної стратегії Росії в Україні, - спецпредставник генсека ООН

Зґвалтування та сексуальне насильство, до яких вдаються російські військові в Україні, використовується як зброя і є частиною “воєнної стратегії” РФ.

Про це в інтерв’ю агентству AFP заявила спеціальна представниця генсека ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Праміла Паттен, передає Голос Америки.

Навіть у дівчаток до 10 років виявлено сліди зґвалтувань: 70% вбитих людей у Бучі були закатовані росіянами – волонтер

За її словами, у росіян це “навмисна тактика з дегуманізації жертв”, а зґвалтування використовується як інструмент зброї.

“Коли жінок утримують цілими днями і ґвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, які мають із собою віагру, це явно воєнна стратегія”, – сказала представниця ООН.

“І коли жертви розповідають, що було сказано (військовиками – ред.) під час зґвалтування, це явно навмисна тактика дегуманізації жертви”, – додала Паттен.

Дружини окупантів закликають їх ґвалтувати українок – прехоплення СБУ

За її словами, “згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства складає від 4 до 82 років”. Паттен додала, що жертвами є здебільшого жінки та дівчата, але також ґвалтують чоловіків та хлопчиків.

Раніше в ОБСЄ підтвердили факти зґвалтувань і масових убивств росіянами в Україні.

Українські правоохоронці наразі розслідують одне велике кримінальне провадження щодо сексуальних злочинів росіян, про які раніше заявила колишня омбудсмен Людмила Денісова.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...