"Сидів за вбивство рідного брата": Полонений окупант розповів, як опинився в армії РФ (відео)

В армію РФ набирають злочинців, засуджених за вбивство. Про це, зокрема, свідчить розповідь полоненого окупанта, який відсидів саме за цією статтею, передають Патріоти України.

В розпорядженні OBOZ.UA опинилось відео зізнання військовополоненого Віталія Кайбишева. За його словами, він був засуджений за вбивство рідного брата.

Кайбишев сидів у в'язниці за статтею 105, ч. 1 КК РФ (убивство – Ред.). Він отримав вирок – 8 років ув'язнення, але звільнився за УДО (умовно-дострокове звільнення – Ред.).

За словами полоненого окупанта, його брат напився та бив матір, через що у них "стався конфлікт".

"Я думав, він ліг спати, але він почав бити мене чайником по голові. Я схопив ніж і намагався відмахнутись", – розповів полонений.

В результаті він поранив брата ножем і той помер від втрати крові.

Однак, і сам Кайбишев любитель випити. Він зізнався в цьому, розповідаючи, як потрапив до російської армії.

Кайбишев був мобілізований в Башкирії. Йому прийшла повістка, яку він проігнорував, бо не хотів йти на війну. Але потім потрапив до поліції, бо пив, і його відразу відправили на фронт.

Разом з іншими мобілізованими його кинула на точку під Бахмут, де, за словами окупанта, нікого з військових РФ не було. Їм наказали зайняти позицію та залишили в окопах глибиною "по коліна".

Вони засіли в бліндажі, оскільки постійно працювала українська артилерія. А за годину ЗСУ почали штурм. Свіжоспечені "мобіки" вирішили здатись. Однак, не всі. Половина з них покінчили життя самогубством.

"Нас було 6 осіб в окопі, троє не здались, один у нас застрілився, одного підірвали на гранаті, і третій теж сам себе підірвав на гранаті", – розповів окупант.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...