"Сильно відстає": Експерти оцінили, чи отримає РФ космічну ядерну зброю в найближчому майбутньому

Росія просувається у спробах розвинути свій ядерний потенціал, однак вона не зможе запустити таку зброю в космос найближчим часом. Про це пише видання Politico, передають Патріоти України.

За словами журналістів, Росії все ще потрібно завершити роботу над протисупутниковою зброєю. Поки неясно, чи зможе Кремль успішно вивести ядерні ракети на орбіту.

Видання пише, розвідувальні дані, які були підтверджені американськими чиновниками, викликають питання про те, наскільки просунулася російська космічна програма.

Американські офіційні особи стали висловлювати особливо сильне занепокоєння ядерним потенціалом Росії після її вторгнення на Україну. Що стосується протисупутникової зброї, то її розробку розвідка США відстежує вже понад рік.

За словами журналістів, Росія сильно відстає від США у сфері космічних технологій. Ба більше, санкції Заходу тільки погіршили ситуацію. У РФ проблеми з виробництвом своїх супутників, а тому Кремль взявся за виробництво наступального озброєння.

Експерт Американського інституту підприємництва з космічного та оборонного бюджету Тодд Гаррісон сказав журналістам, що ядерний вибух на низькій навколоземній орбіті, де в багатьох країн є комерційні, метеорологічні та розвідувальні супутники, може вивести з ладу власні супутники Росії та підпалити Міжнародну космічну станцію, змусивши астронавтів покинути її.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...