Син президента США Гантер Байден визнав податкові порушення, - CNN

Син президента США Гантер Байден визнає два податкові порушення в обмін на угоду зі слідством за іншим звинуваченням. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

CNN посилається на документи Міністерства юстиції США. За даними ЗМІ, Гантер Байден укладе угоду з Федеральною прокуратурою у справі за звинуваченням у наданні неправдивої інформації під час придбання вогнепальної зброї.

Натомість він визнає свою провину за двома звинуваченнями у податкових правопорушеннях. "Гантер Байден вважає важливим взяти на себе відповідальність за помилки, які він зробив у скрутний період свого життя", - зазначив його адвокат.

Відзначимо, що розслідування щодо Гантера Байдена розпочалося наприкінці 2018 року і було пов'язане з можливими порушеннями податкового законодавства та законів про відмивання грошей, а також з його бізнес-операціями у закордонних країнах, переважно в Китаї. Про це стало відомо у 2020 році.

У жовтні 2022 року The Washington Post повідомила, що федеральні агенти вважають, що зібрали достатньо доказів для звинувачення Гантера Байдена у злочинах, пов'язаних із наданням неправдивих відомостей по зброї, а також з податками.

Восени 2019 року президент США Дональд Трамп нібито натиснув на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи від нього розслідувати діяльність Байдена-молодшого в українській компанії Burisma. Внаслідок оприлюднення цієї інформації, Палата представників конгресу оголосила імпічмент Трампу, але Сенат відмовився відправляти його у відставку.

Федеральні слідчі нібито перевіряли у зв'язку з так званою "справою компанії Burisma" лобістську фірму Blue Star Strategies, до ради якої формально входив Гантер Байден. Проте підстав для висування звинувачень за підсумками цього розслідування не знайшлося.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...