Ситуація в Авдіївці: Декілька українських захисників потрапили в полон, - Тарнавський

Росія кинула на штурм Авдіївки всі резерви, зокрема і з інших напрямків фронту. У межах міста тривають важкі бої, декілька українських бійців потрапили у полон. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, передають Патріоти України.

"Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі. Ворог кидає на штурм всі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути нашу оборону", – розповів він.

За словами генерала, українські бійці стримують російську навалу, але агресор переважає оборонців кількісно за всіми показниками – особовий склад, артилерія, авіація. За поточну доби в районі Авдіївки загалом відбито більше 30 російських атак. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів самої Авдіївки та двох десятків населених пунктів навколо.

"Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони. Підкреслюю, пріоритет – збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На привеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима", – повідомив Тарнавський.

Генерал запевнив, що евакуація поранених здійснюється, хоча й ускладнена безперервними обстрілами. "На цей момент нашим захисникам перекидаються потрібні резерви. Дієвим також залишається постачання боєприпасів", – сказав він.

Для "розуміння масштабів наступу противника та його сточування" Тарнавський також зазначив, що з початку року і по вчорашній день на Таврійському напрямку росіяни втратили 20 018 солдатів, 199 танків та 481 бойову бронемашину. Більшість цих втрат припадає саме на Авдіївку.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...