Таємниці зі смартфону. Герус ставить завдання людині Коломойського Палиці, що казати в телевізорі: "А не ту х**ню, яку тулить Шмигаль і пчьолка"

"Пчьолкою" може бути профільний міністр Ольга Богуславець.

Глава енергетичного комітету ВР Андрій Герус (СН) і олігарх Ігор Палиця узгоджують позицію щодо тарифів для зеленої енергетики. Відповідний скрин листування глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса (СН) та олігарха Ігоря Палиці на своїй сторінці у фейсбуці опублікувала нардепка (ЄС) Вікторія Сюмар, зазначають Патріоти України.

"Ні, ну про те, що Ігор Палиця давній партнер Ігоря Коломойського знають всі. Як і про те, що голова енергетичного комітету Герус теж зовсім недалекий від дуже відомого "енергетика" Ігоря Валерійовича. Мені навіть зрозуміло, яку "х*йню тулить Шмигаль"... Одне питання - хто така "пчьолка"?) Міністрів енергетики, схоже, так ще не називали). От думаю: що "благородніше" від крєпких мужланів зі Слуг - сосни чи пчьолки?" - розповіла Сюмар.

У листуванні Герус і Палиця обговорюють тези, які потрібно озвучити в телеефірі.

"Головна - в Україні завеликі тарифи. Треба збити на 50% для сонця та на 40% для вітру, а не ту х..ню, яку тулить Шмигаль та пчьолка", - пише Герус.

"І ще підкресліть, що держава може викупити станції у тих, хто не згоден на такі тарифи - дуже важливо сказати. Хай думають, що держава", - додав він.


Раніше СБУ доповіла про критичну ситуацію в енергетиці: немає грошей для виплат зеленого тарифу, дефіцит 15 мільярдів у 2020-му. У Кабміні заявили, що в Україні почалася найбільша енергокриза за 20 років. Тим часом, Кабмін через балансові обмеження зупиняє 3 енергоблоки АЕС, а 9 - переводить на знижену потужність.

Нагадаємо, держпідприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх атомних електростанцій України, наприкінці квітня вимушено вивело в резерв енергоблок №3 Рівненської АЕС у зв'язку з прогнозним зростанням виробництва відновлюваної енергії та електроенергії на теплових електростанціях, більшість із яких належить бізнесменові Рінату Ахметову. Оновлений баланс енергосистеми, затверджений Мінекоенерго, передбачає виведення у вимушений простій трьох атомних енергоблоків "Енергоатому". Водночас теплова енергія дорожча, ніж атомна, що позначається на тарифах на електроенергію.

29 квітня відбулося перше засідання Антикризового енергетичного штабу. Для виведення енергетики з кризи Мінекоенерго затвердило новий енергобаланс і запропонувало низку антикризових заходів.

6 травня в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець заявила, що скорочення виробництва електроенергії на АЕС є тимчасовим вимушеним заходом, пов'язаним з низьким попитом на базову генерацію, вимогою забезпечення операційної безпеки Об'єднаної енергосистеми України та нормами чинного законодавства у сфері відновлюваної енергетики. За її словами, в об'єднаній енергосистемі країни виник суттєвий профіцит базових генеруючих потужностей атомних електростанцій і, навпаки, дефіцит високоманевреної генерації гідроелектростанцій. При цьому генерація працює у збиток і має багатомільярдні борги. Експерти критикують рішення керівництва Міненерго як таке, що захищає інтереси приватних компаній-монополістів за рахунок громадян.

7 травня повідомлялося, що ДБР почало досудове розслідування щодо обмеження виробництва електроенергії атомними електростанціями. Розслідування здійснюється за фактом можливих неправомірних дій посадових осіб Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...