Так бояться? Росія звинуватила у вибухах на Кримському мосту главу української розвідки Буданова

Російська ФСБ звинуватила в організації вибухів на Кримському мосту главу української розвідки Кирила Буданова. Про це йдеться в прес-релізі російської спецслужби, передають Патріоти України.

Вибуховий пристрій було нібито закамуфльовано в рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою 22770 кг і на початку серпня "відправлено з морського порту Одеси в болгарське місто Русе".

До організації переправлення вантажу з Болгарії у грузинський порт Поті, а потім нібито до Вірменії, як стверджує ФСБ, були залучені громадяни України, Грузії та Вірменії.

Вантаж нібито розмитнили в Єревані, після чого відправили в Алаверді, де його підібрала московська фірма. DAF перетнув КПП "Верхній Ларс" на російсько-грузинському кордоні і розвантажився на оптовій базі Армавіра Краснодарського краю.

7 жовтня "за сприяння українця і ще п'яти встановлених російських громадян" документи на вантаж знову були змінені, а одержувачем неіснуюча фірма в окупованому Криму.

У спецслужбі стверджують, що цього ж дня палети були завантажені у вантажний автомобіль громадянина Росії Юсубова Махіра, "який виїхав до Сімферополя, а 8 жовтня о 06:03 при проходженні по Кримському мосту був здійснений підрив". Організатором вибуху на Кримському мосту ФСБ вважає главу розвідки України Кирила Буданова.

Винищувач п'ятого покоління Kaan. Як передова розробка показала слабкі та сильні сторони Туреччини, яка змагається з Заходом за вплив в Європі, Азії, Африці

неділя, 19 травень 2024, 6:15

Винищувач Kaan став свідченням одразу двох речей: технологічного розвитку оборонної промисловості Туреччини, а також вельми великої залежності турецької оборонної промисловості від Заходу. . У лютому 2024 року Туреччина успішно провела перший випробув...

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...