"Таке не передбачено!": Парубій різко "відшив" Зеленського

Голова Верховної Ради Андрій Парубій рекомендував президенту України Володимиру Зеленському переписати звернення про скликання парламенту. На своїй сторінці в соцмережі Facebook він пояснив, що може скликати позачергову сесію, а не засідання, повідомляють Патріоти України.

"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради. Однак скликання такого засідання не передбачене законом, адже Регламент Верховної Ради передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання в невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради", - написав Парубій.

Він нагадав, що останнє засідання 10-ї сесії Ради VIII скликання, згідно з календарним планом, відбулося 12 липня. "У мене є єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу президента України позачергову сесію Верховної Ради. Звернувся до президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог закону", - додав Парубій.

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...