Такого не було ні за Гончарука, ні за Гройсмана: "Слуги" і уряд Шмигаля показали антирекорд, - Комітет виборців

Верховна Рада ухвалила лише 17% законопроєктів уряду прем'єра Дениса Шмигаля. Про це повідомив Комітет виборців, передають Патріоти України.

З 5 березня 2020-го (призначення уряду) по 10 жовтня 2021 року Кабінет міністрів вніс на розгляд парламенту 369 проєктів законів. Із них ухвалили (повернули з підписом президента Володимира Зеленського) 63 закони. При цьому з 63 законів 24 – ратифікаційні документи, які часто підтримуються всіма фракціями і групами, незалежно від політичних поглядів.

Серед ухвалених законів: зміни до законодавства щодо протидії Covid-19, мита на товари легкої промисловості, страхування сільськогосподарської продукції, державної реєстрації вакцин, забезпечення харчування військовослужбовців.

До прикладу, законами стали 22% законопроєктів, поданих попереднім урядом Олексія Гончарука. Також результати Шмигаля є нижчими, ніж в уряду Володимира Гройсмана. У перші півтора роки роботи Кабміну під керівництвом другого до парламенту внесли майже стільки ж законопроєктів, як у Шмигаля – 382. З них ухвалили 108 або 28%.

Фракція "Слуга народу" нараховує 244 депутати, для ухвалення закону потрібно мінімально 226 голосів. "17% прийнятих законів уряду Шмигаля – це катастрофічно низький результат, який свідчить про серйозний збій в роботі монобільшості.

Але це питання не лише до прем'єр-міністра, але й також до лідерів фракцій "Слуга народу" та екс-голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Між урядом і ВР не налагодили ефективної комунікації, що призвело до низьких законодавчих показників", - каже голова Комітету виборців Олексій Кошель.

Уряд на чолі з Денисом Шмигалем Верховна Рада призначила 4 березня 2020 року. За це проголосували зокрема 242 нардепи від "Слуги народу". Подання про призначення Шмигаля вносив президент Зеленський. Із того часу уряд працює без імунітету і програми діяльності.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...