Такого російського обладнання просто не існує: Студія "Ленфільм" визнала неможливість виконати доручення Путіна

Російська кіностудія "Ленфільм" визнала, що не може повністю відмовитись від іноземного обладнання для зйомок фільмів. Причина – відсутність "еквівалентної за характеристиками" російської техніки. Таким чином студія визнала неможливість виконання доручення президента РФ Володимира Путіна та уряду країни про перехід на російське обладнання для кіновиробництва. Про це повідомляє РБК, передають Патріоти України.

"Таке [російське] обладнання відсутнє", – йдеться у звіті студії.

Там наголосили: споживачі кіновиробничих послуг висувають високі вимоги до якості обладнання. Тому попит на оренду російського кіновиробничого обладнання відсутній.

"Представники ж ринку погоджуються, що наразі знімальний процес в Росії на 100% залежить від техніки закордонного виробництва – від спеціальних камер і штативів до програмного забезпечення для монтажу та спецефектів. Навіть витратні матеріали в основному іноземного виробництва. Наприклад, асортимент робочих рукавичок операторів, монтажників сцени та освітлювачів", – розповіли аналітики.

Тим часом компанія IMAX, що надає кінематографічну систему для кінотеатрів, пішла з Росії – з 1 червня 2022 року її місцевий офіс закритий, а співробітників звільнено. У Росії вона мала 49 залів.

"Я готовий підтвердити, що корпорація IMAX пішла з Росії. Останнім днем її офіційного представництва та роботи тут було 31 травня. Усіх співробітників звільнено, відповідно, керівництво корпорації в особі віце-президента зі Східної Європи, Індії та Близького Сходу, який базувався у Москві, переїхав до Лондона. Корпорація IMAX з 1 червня 2022 року в Росії більше не працює", – повідомив член ради Асоціації власників кінотеатрів Роман Ісаєв.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...