Такої сили тут не було з часів Другої Світової: США в ОБСЄ уточнили актуальну кількість військових РФ біля кордонів України

У США стверджують, що є можливість перебування російських військових в Україні та біля її кордонів у розмірі від 169 тисяч до 190 тисяч людей. За оцінками американських аналітиків, це найбільша військова мобілізація в Європі з часів Другої світової війни.

Про це повідомив постійний представник США при ОБСЄ, директор аналітичного Центру Байдена при Пенсільванському університеті Майкл Карпентер на спільному засіданні Форуму із співробітництва у галузі безпеки та Постійної ради у Відні, зазначають Патріоти України.

"За нашими оцінками, Росія, ймовірно, зосередила від 169 тисяч до 190 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу неї порівняно з приблизно 100 тисячами людей на 30 січня... Шановні колеги, це найзначніша військова мобілізація в Європі з часів Другої світової війни Тим не менше, Російська Федерація відсутня на сьогоднішньому важливому спільному засіданні і відмовляється пролити світло на безпрецедентне нарощування своєї військової сили", - заявив Карпентер.

До цієї цифри, за його словами, входять: військові підрозділи вздовж кордонів з Україною, у Білорусі, в окупованому Криму, дислоковані в цих районах Росгвардія та інші підрозділи внутрішньої безпеки, а також очолювані Росією сили на Донбасі.

Карпентер додав, що в рамках великомасштабних військово-морських навчань у Чорному, Балтійському морях та Арктиці задіяна велика кількість військового контингенту РФ. Так, тільки в Чорному морі задіяно понад 30 кораблів, про що Росія публічно заявляла сама.

"За нашими оцінками, десантні кораблі Північного та Балтійського флотів були відправлені до Чорного моря для посилення там сил" , - додав постпред США при ОБСЄ.

Як сказав Карпентер, США рекомендують РФ "негайно деескалувати свою військову позицію в Україні та навколо неї, вивівши свої війська та техніку та сумлінно виконавши свої зобов'язання за Мінськими угодами".

Крім того, він зазначив, що Штати повністю підтримують рішення України скликати це спільне засідання Форуму зі співпраці у галузі безпеки та Постійної ради відповідно до передбаченого Віденським документом механізму зниження ризику "незвичайних та незапланованих військових дій".

Віденський документ ОБСЄ - міжнародна угода держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі - було підписано у 2011 році. Його мета - зміцнення безпеки та довіри між державами-учасницями. За документом, передбачені консультації через "незвичайну військову діяльність" та небезпечні інциденти.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...