"Тактична лінія особливо не змінилася": У ЗСУ заперечили втрату населених пунктів поблизу Куп’янська

У ЗСУ спростували втрату трьох населених пунктів поблизу Куп’янська на Харківщині. Про це повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий у коментарі CNN, передають Патріоти України.

«Ми цього не підтверджуємо. Тактична лінія там особливо не змінилася», — сказав він.

Раніше у Міноборони країни-агресорки РФ повідомляли про «успішні контрударні дії», внаслідок яких вони нібито окуповували Сергіївку на Луганщині.

За словами окупантів, загальне просування військ «становить до 4 кілометрів по фронту і до 2 кілометрів углиб військ противника».

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомляв, що ситуація на сході України залишається складною, оскільки російські окупанти наступають на Куп’янському напрямку з метою розгромити ЗСУ в районі Куп’янська та просуватися в глибину оборонного лінійного угруповання українських Сил оборони.

25 липня Череватий повідомив, що після того, як Сили оборони України змогли вибити окупантів з позицій біля села Андріївка у Донецькій області, вони можуть оточити росіян у Бахмуті. За словами Череватого, російські військові вже не мають зверхності й «дуже добре» готуються, мінуючи позиції. Саме тому перед штурмовими операціями українські підрозділи проходять потужну підготовку, каже він.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...