Тактична поразка Росії в Закавказзі: Генерал Кривонос про наслідки війни в Карабасі

За підсумками війни у Нагірному Карабасі Росія продовжуватиме впливати на Вірменію та Азербайджан. Москва не має наміру поступатися Туреччині своїм лідерством на Кавказі і планує впливати на певні процеси. Росіяни спробують не допустити потенційної конкуренції азербайджанської і російської нафти на європейських і східних ринках. Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос в інтерв'ю виданню Апостроф, зазначають Патріоти України.

За його словами, у військовому середовищі стверджують, що Росія у Нагірному Карабасі програла тактично, проте Москва поки що не зазнала поразки у війні за своє панування на Кавказі. Протягом 5 років росіяни будуть присутні у Карабасі і впливати на події. Інтерес Росії полягає у впливі на Баку і Єреван і недопущенні посилення ролі Туреччини.

"Вони намагаються зараз відсторонити Турцію, щоб вона не брала участь у всьому, що стосується введення миротворців. Вже була заява, що і Туреччина розглядає цю можливість. Тому зараз виникає питання про вплив не тільки на Вірменію, а й на Азербайджан", - зазначив Кривонос.

Як вважає чиновник, РФ зацікавлена у впливі на Азербайджан, оскільки республіка є розвиненою з точки зору економіки державою, яка володіє енергетичним потенціалом, і в перспективі може перетворитися на конкурента Москви.

"Азербайджанська нафта - це якраз здатність контролювати цю країну. Їх Нафта зможе витіснити російську з європейського і східного ринків. Ми побачили, що ситуація з падінням цін на нафту дуже сильно вдарила по Російській Федерації. З урахуванням того, що Росія не є високотехнологічною країною, вона заробляє більше на сировині", - сказав він.

Чиновник вважає, що Росія ставить перед собою завдання збереження експорту енергоресурсів до Європи, щоб як і раніше отримувати гроші, які дозволяють існувати державі. У разі відмови від російських газу і нафти РФ дуже швидко припинить своє існування.

"Для неї важливо зберегти свої ринки збуту і в першу чергу - у Європі, тому що Європа є основним споживачем російської нафти і газу. Саме ці гроші дозволяють Росії триматися на плаву. Якщо російські енергоресурси ніхто не буде купувати, то ця країна досить швидко розпадеться", - підкреслив Сергій Кривонос.


"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...