Таких видатків Путін не планував: Названо колосальну суму, яку РФ витратила на війну проти України

За час повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила понад 7 тисяч одиниць бойової техніки. Найдорожчим у списку втрат Кремля став крейсер "Москва" - $750 млн, передають Патріоти України.

До кінця квітня втрати бойової техніки оцінювалися в $16 млрд, а загальні збитки Кремля – $34 млрд (з урахуванням витрат на боєприпаси та постачання). І це значно більше, ніж спочатку планувала влада РФ.

Такі підрахунки оприлюднило німецьке видання Focus. Загалом втрачена військова техніка обходиться президенту РФ Володимиру Путіну у сумі до $230 млн на день.

До знищення "Москви" найдорожчою втратою для Росії був десантний корабель "Саратов" за $400 млн. Він затонув 24 березня після обстрілу українськими ракетами. "Саратов" доставляв військову техніку окупантам та брав участь в окупації Криму у 2014 році.

На третьому місці – десантний літак ІЛ-76 вартістю $86 млн. Літак було збито 26 лютого з російським десантом на борту.

"Найдорожчий військовий фактор для Путіна – артилерія. Цей армійський компонент споживає найбільше боєприпасів. Свідченням цього є постачання, яке Росія везе в Україну. Більш ніж половина з них становлять боєприпаси для артилерії", – зазначає консультант і письменник Томі Ахонен.

За його підрахунками, максимальні щоденні витрати на цей вид озброєнь можуть сягати $475 млн. Усі інші боєприпаси коштують до $95 млн на день.

"Ще одна стаття витрат – паливо. Найбільшими пожирателями бензину є танки з їхніми баками на 1100 літрів... У російських винищувачів теж велика витрата", – зазначає аналітик. Він вважає, що на паливо на день витрачається до $15 млн.

Ахонен упевнений, що таких витрат Путін не планував. Адже він збирався захопити Україну за три дні, витративши на це лише близько $1 млрд.

"Путинський план "А" передбачав триденну війну, щоб фактично захопити Україну... План "Б" полягав у тому, щоб зайняти Київ. Путін спочатку оточив би столицю, поставив навколо неї міни, розстріляв тих, хто біжить, щоб переконати місто здатися. Судячи з усього, аналогічні плани були і для інших великих міст України. Це коштувало б до $12,3 млрд", – вважає Ахонен.

Але натомість війна стала для Путіна надзвичайно дорогою. Замість $1 млрд або $12 млрд jyf вже коштувала Росії $34 млрд всього за два з невеликим місяці. Щодня додається не менше пів мільярда, наголосив експерт.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...