Там, де Росія зганьбилась, Україна підтвердила свій клас: Газотурбінні агрегати від "Зоря"-"Машкпроект" гідно запрацювали на головному есмінці ВМС Індії

Російський ВПК в умовах блокади на віськову продукцію спромігся наразі лише на створення експериментальної піратської копії двигуна української розробки на заводі у Рибінську, котрим сподіваються почати переоснащувати зношені "конячки" своїх ВМС
Індійський головний есмінець Visakhapatnam та п'ята підводний човен класу Scorpene S54 Vagir

Цей корабель стане першим з серії найбільших військових кораблів такого класу, що експлуатуються ВМС Індії, зазначають Патріоти України.

Індійське підприємство Mazagon Dock Shipbuilders LTD за участі фахівців "Зоря"-"Машпроект" завершили монтаж та успішно провели швартові випробування двох головних газотурбінних агрегатів і систем автоматичного керування агрегатами на першому кораблі із серії проекту 15В Visakhapatnam.

Наразі газотурбінна установка від українського виробника готова до проведення ходових випробувань. Попри пандемію й ускладнені умови, роботи були проведені у максимально короткий термін та при повному взаєморозумінні з персоналом замовника.

Відзначається, що це не перший успішний досвід роботи вітчизнянного підприємства з компанією Mazagon Dock Shipbuilders LTD. За попередні роки були побудовані та передані ВМФ Індії й інші подібні кораблі такого класу (зокрема три есмінці класу Kolkata).

Випробування збіглися зі спуском на воду п'ятого човна французького проекту Scorpene S54 Vagir
В обсяг постачання на дану серію кораблів, окрім самих ГГТА, входить виконана за новітніми технологіями система автоматичного управління. Це дозволило реалізувати цифрову концепцію управління головними газотурбінними агрегатами.
D64 INS Kochi
Есмінець D64 INS Kochi ВМС Індії на разі один з трьох найбільших представників цього класу кораблів побудованих в цій країні. Він також оснащений газотурбінними установками від "Зоря"-"Машкпроект"

Варто додати, що ВМС Індії в найближчі роки планує побудувати чотири кораблі цього проекту (Visakhapatnam, Mormugao, Imphal та Porbandar) на загальну суму у $5 млрд. Всі вони будуть мати сучасні газотурбінні установки від українського виробника.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...