Танкер Delfi виявився причетним до оборудок олігарха Курченка, - журналістське розслідування

4 липня під час "екскурсії" до затонулого танкера Володимира Зеленського супроводжував колишній нардеп від "Партії регіонів" Юрій Голіков. Ця обставина дуже зацікавила журналістів.

Сергій Курченко. Фото: РБК.

Танкер Delfi, який президент Зеленський доручив прибрати до 20 липня, брав участь в контрабандних оборудках олігарха з оточення Януковича Курченка і ймовірно належить екс-депутату від "Партії регіонів". Про це йдеться в програмі Watchdogs.Розслідування на телеканалі "Прямий", передають Патріоти України.

Журналісти зазначили, що 4 липня під час "екскурсії" до затонулого танкера Володимира Зеленського супроводжував колишній нардеп від "Партії регіонів" Юрій Голіков. Він вів переговори щодо підняття танкера і представляв інтереси судновласника. Голіков зафіксований на відео із Зеленським.

В офіційному звіті про розслідування аварії вказано, що Delfi належить британській компанії "Містер Дрейк ПіСі". А ця компанія належить анонімній офшорці з Маршалових островів – "Телін менеджмент".

Голіков у розмові з журналістом Watchdogs підтвердив інформацію, яка раніше поширювалась тільки в інтернеті. Реальним власником Delfi є колишній депутат Миколаївської обласної ради від "Партії регіонів" Олег Ковтунов.

"Компанії Олега Ковтунова і безпосередньо танкер Delfi фігурували в кримінальній історії – одеська поліція вважала, що вони брали участь у контрабандних операціях групи Курченка - одного з олігархів часів Януковича, який заробив мільярдні статки буквально за пару років - саме на контрабанді пального. Що робив Delfi у 2019 в Одеській затоці? Імовірно, нелегально працював як плавуча бензоколонка", – йдеться у розслідуванні.

Зараз під слідством перебуває лише капітан Delfi – за те, що нібито порушив правила судноплавства. Автори розслідування наголошують: після того, як танкер викинуло на берег і стало зрозуміло, що він міг працювати в Одеській затоці лише як нелегальна бензоколонка, досі ніхто не поніс відповідальності.

Як відомо, президент вимагав прибрати танкер Delfi з одеських вод до 20 липня. Вкластися у відведені Зеленським часові рамки виконавцям його розпорядження не вдалося. Зірвалася і наступна спроба прибрати танкер, яка була зроблена 25 липня: обірвався трос, за допомогою якого намагалися витягти судно з води.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...