"Танкова ганьба Росії на навчаннях - урок для України", - Бутусов

Оснащеність сучасним озброєнням має далеко не головне значення. Стрільби показали, що російські танкісти просто не вміють ним користуватися.

В кінці серпня 2020 року в російському Алабіні відбулися показові стрільби новітніх танків і кращих екіпажів Збройних сил РФ. Вони обернулися повним провалом. Про це написав на своїй сторінці в Facebook головний редактор "Цензор.Нет", громадський діяч Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

У навчаннях запусків ракет "Рефлекс" взяли участь 16 кращих танкових екіпажів ЗС РФ. Кожен другий не впорався із завданням. Вразити задані цілі змогли всього 7 екіпажів. Главред російського журналу "Арсенал Вітчизни" Віктор Мураховський, коментуючи подію, написав: "Хотілося б це развідеть, але на жаль".

Бутусов зазначив, що "танкова ганьба" росіян в Алабіні має велике значення для України, яка воює проти ЗС РФ. По-перше, інцидент розвінчав міф про російську армію, як одну з найсильніших. "Рівень боєздатності російської армії дуже невисокий... ЗС РФ залишаються великим колгоспом, який можна і потрібно бити", - написав Бутусов. Він уточнив, що оснащеність сучасним озброєнням має далеко не головне значення. Стрільби показали, що російські танкісти просто не вміють ним користуватися.

Журналіст зазначив, що в реальному бою при відповідному вогні показники танкістів ЗС РФ були б ще сумніше. "У сучасному світі давно застарів підхід порівнювати армії за якістю і вартістю бойової техніки", - констатував Бутусов. Він дійшов висновку, що бійці без проблем змогли б придушити російських танкістів навіть на застарілих Т-64 завдяки високому рівню підготовки і мотивації.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...