Тарас Кремінь призначений мовним омбудсменом: Що про нього відомо

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу, 8 липня, призначив викладача української мови Тараса Креміня на посаду уповноваженого із захисту державної мови. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Тарас Кремінь народився в 1978 році, є викладачем української мови та літератури, а також англійської мови та зарубіжної літератури. Має вчений ступінь кандидата філологічних наук. Зараз Кремінь є професором в кількох університетах Миколаєва.

У 2010 році він став депутатом Миколаївської обласної ради. У 2014 році Креміня обрали головою Миколаївської обласної ради. З 2014 по 2019 рік очолював підкомітет комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. Тарас Кремінь також є співавтором закону "Про державну мову".

Як відомо, 25 червня Кабінет Міністрів створив секретаріат уповноваженого із захисту державної мови та затвердив граничну чисельність його співробітників в 50 осіб.

Кабінет Міністрів розглядав 3 кандидатів на посаду уповноваженого із захисту державної мови: філолога, фахівця комунікації Світлану Бронікову; кандидата фізико-математичних наук Святослава Літинського та викладача української мови Тараса Креміня.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...