"Ті, хто вдають Путіна, в Україні живуть не довго, або Успіх Зеленського ставить перед Кремлем неприємні питання", - Die Presse

Володимир Зеленський

На пострадянському просторі президент України Володимир Зеленський сприймається як уособлення оновлення. Чого не скажеш про президента Росії Володимира Путіна. "Тут - пошуки змін, там - авторитарний принцип стабільності: політичні процеси в Україні та Росії йдуть протилежними шляхами", - пише австрійське видання Die Presse, повідомляють Патріоти України.

На пострадянському просторі президент України Володимир Зеленський сприймається як уособлення оновлення. Це не дивно, враховуючи те, що в інших країнах при владі довгий час стоять старіючі директори колгоспів і колишні офіцери КДБ, – зазначає журналістка Ютта Зоммербауер. – Те, що в Україні раз на кілька років природнім шляхом змінюються президенти, в тій же Росії та Білорусі стало незбагненним. Але, власне, чому? Це питання ставлять все більше людей.

"У Росії люди Володимира Путіна роками правлять завдяки мантрі, яка полягає в тому, що лише стабільність може сприяти розвитку країни. В Україні з часів проголошення незалежності в 1991 році все якраз навпаки: там чарівним словом є "зміни", навіть якщо вони даються дорогою ціною", – йдеться у статті.

Ця логіка допомогла й Зеленському прийти до влади, однак рішення про це прийняли виборці, а не хтось замість них. У Росії, у свою чергу, все влаштовано інакше. За мантрою стабільності не складно розпізнати авторитаризм. У політичних процессах тут іде не чесна, а брудна гра. Це можна спостерігати зараз на прикладі муніципальних виборів у Москві, в яких не дають можливості брати участь демократичній опозиції, – зауважує Зоммербауер.

Кремлівська еліта, яка різко втрачає популярність серед населення, діє за перевіреним сценарієм і воліла б усунути будь-який критичний голос. А причин для критики достатньо: економічний застій, менталітет самообслуговування еліт, скорочення в соціальній сфері та освіті. У "керованої демократії" Росії все більше труднощів з керуванням" додають у виданні.

У путінській системі політики несуть відповідальність перед можновладцями, а не перед виборцями... Якщо хтось іде у відставку, то тільки тому, що про це розпорядилися нагорі, – зазначає журналістка.

"Не застрахований від пострадянських спокус і Володимир Зеленський: ні від авторитарних поривів і політтехнологічних фокусів, ні від кумівських обіцянок і бажання гарантовано усунути реальних чи уявних суперників. Погляд на долю його попередника Віктора Януковича може вберегти його від великих помилок: ті, хто вдають Путіна, в Україні живуть не довго", – пише Die Presse.


Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 13:16

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...