Тікали в паніці і хаосі: Буданов розповів, які цінності росіяни залишили на Зміїному (відео)

Глава української розвідки Кирило Буданов розповів, що перед визволенням острова Зміїний у 2022 році російські окупанти несли звідти ноги, забувши не лише особисті, а й стратегічно важливі речі та папери. Зокрема, вони залишали багато зброї, військового обладнання та цінних для військової розвідки документів, передають Патріоти України.

Таким цікавим фактом він поділився в інтерв'ю Раміні Есхакзай на її YouTube-каналі. Документація підрозділів протиповітряної оборони, у тому числі технічна документація, надала істотну допомогу нашій армії.

"Багато рідкісних плат, які ми шукаємо по всьому світу, нам вдалося зняти з елементів техніки ППО. Ми забрали пульти управління комплексами БПЛА, дуже багато систем зв'язку різних типів та зброї", – наголосив Буданов. Глава ГУР також вказав на кілька етапів визволення Зміїного. Це було непросте завдання і готуватись до нього наші військові почали ще в середині березня минулого року.

"Росіяни діяли досить професійно, що завадило нам спочатку вибити їх повністю з усієї частини острова. У момент висадки наші контролювали близько 50% острова, а 50% вони. Були проблеми з пораненими у них і у нас. Вони викликали гелікоптери. Наші йшли з пораненими", – згадує він.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...