Топити військовий флот Путіна по-новому: Ракети "Нептун" отримають авіаційну версію для ВПС ЗСУ

Повітряне базування найпотужнішої протикорабельної ракети України значно перспективніше ніж морське (ВМС) як за дальністю враження так і за раптовістю пуску. Якщо доведеться руйнувати Керченський міст, перевага за повітряним ударом перед всіма іншими


Генеральний конструктор КБ “Луч” Олег Коростельов розповів Apostrophe TV про розробку авіаційної версії Р-360 “Нептун“, яка значно посилить можливості ЗСУ в атаці та обороні проти морських та берегових цілей держави агресора по всьому театру військових дій азово-чорноморського регіону, повідомляють Патріоти України.

За словами Коростельова, Міноборони і КБ вже підготували відповідну документацію для розробки. Новими ракетами планують оснастити фронтові бомбардувальники Су-24М. Конструктор зазначив, що системи бомбардувальника можуть забезпечити цілевказівку і їх у ЗСУ “достатня кількість”.

Конструктор додав, що повітряне використання “відразу ж збільшить дистанцію роботи”. Коростельов уточнив, що якщо порівнювати ефективність наземного і корабельного варіанту, комплекс може показати себе краще при наземному базуванні.

“Воно забезпечує маневр, скритність і тому подібні речі. А всі кораблі, особливо на Чорному морі… Визначено їх місце розташування в будь-який момент часу”, – сказав інженер.

Він підкреслив, що “Нептун” – повністю українська розробка. Всі вузли і частини ракети “унікальні”, розроблені і виготовляються на підприємствах в Україні, державних і приватних.

РК – 360мц “Нептун” вражає бойові кораблі противника. Комплекс працює в будь-яких метеоумовах в будь-який час доби і пору року, при активній вогневій і радіоелектронній протидії.

До нього входять 6 пускових установок, які забезпечують можливість залпу відразу 24 ракетами по різних цілях з інтервалом пусків в залпі 3-5 секунд. Вага ракети – 870 кг, діаметр – 38 см, маса бойової частини – 150 кг. Діапазон висот польоту над гребенем хвиль – від 3 до 10 м.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...