"Трансфер" коштував недешево: На Буковині росіянка організувала схему вивезення ухилянтів за кордон

Служба безпеки на Буковині заблокувала ще два канали незаконного переправлення українців призовного віку за кордон. Один з них організувала росіянка. Про це 25 липня повідомила пресслужба управління СБУ в Чернівецькій області, передають Патріоти України.

Одну із протиправних схем організувала громадянка РФ, яка має посвідку на постійне проживання в Україні та проживає у місті Чорткові Тернопільської області. Зловмисниця за гроші пообіцяла чотирьом чоловікам, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, нелегально переправити їх через державний кордон поза межами пунктів пропуску до Румунії. Такий "трансфер" коштував понад 18000 доларів та 5000 євро.
За задумом "спецоперації" жінка повинна була привезти ухилянтів до ділянки так званого "зеленого кордону" на території Чернівецької області, а далі вони мали пішки перейти на румунський бік. Проте успішній реалізації плану завадили правоохоронці, які затримали усіх учасників "турпоїздки".

Ще один канал переправлення для чоловіків, які хочуть втекти від призову, організував мешканець Чернівецького району. Він залучив ще двох своїх знайомих до незаконної схеми. "Помічники" повинні були транспортувати двох "клієнтів" до держкордону, а організатор дистанційно керував їхніми діями. Така "послуга" коштувала до 6000 доларів з особи. Виконавців та ухилянтів затримали оперативники по дорозі в напрямку лінії держкордону. Наразі трьом учасникам протиправних схем повідомили про підозру.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...