"Треба гаубиці, а не малювати голуба миру": Депутат Європарламенту жорстко відповів на "путінферштейн"-заяву Шольца

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на брифінгу після закриття саміту НАТО згадав про угоду 1997 року між Альянсом та Росією й натякнув на те, що базувати війська країн-членів організації в країнах Балтії на постійній основі не можна. Депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявічюс думає, що "Шольц ще просто не прокинувся", передають Патріоти України.

"Йому, мабуть, дуже сподобалось, коли у 1989 році політично зруйнували Берлінську стіну. Однак чомусь він не розуміє, що ситуація в принципі змінилась", – сказав європарламентар.

Він вважає, що концепція "путін-фернштейн" й спотворила усі обставини. Й додав, що іноді важко пояснити мислення деяких німецьких політиків, особливо у час війни, коли гинуть люди. "Можливо, йому потрібно надіслати фотографії оцих 344 дітей, які загинули в Україні? Якщо вони цього не розуміють, то про що тут говорити? Про які акти 1997 року можна говорити, коли агресор Путін напряму погрожує і продовжує криваву війну проти європейської країни України?", – обурився Ауштрявічюс.

І наголосив, що Німеччині потрібно "гаубиці надсилати, а не малювати голуба миру".

Після інавгурації Путіна в РФ посилять мобілізацію: Скільки росіян заберуть на війну

середа, 8 травень 2024, 8:56

Після інавгурації Володимира Путіна 7 травня в Росії розпочнеться посилена мобілізація. До кінця 2024 року російське командування планує мобілізувати 500 тисяч осіб. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розпові...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 8 травня

середа, 8 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали: