"Треба розуміти": Грабський пояснив, чому військова допомога від Заходу надходить так повільно

Захід не готувався до війни, тож не накопичив достатньої для бойових дій таких масштабів, як точаться нині в Україні, кількості військової техніки та озброєнь. Та й промисловість у західних країнах попри нарощування виробництва не може забезпечити потреб нашої держави у обсягах, достатніх для деокупації всіх захоплених Росією українських територій, тож причини, з яких західні союзники, на думку українців, передають замало зброї, мають об'єктивний характер. Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі програми OBOZ.TALK, передають Патріоти України.

Він також висловив думку, що погрози Росії після атаки на Севастополь 23 червня не вплинуть ані на темпи, ані на обсяги та номенклатуру військової допомоги з боку Заходу. Експерт вважає, що погрози Росії на адресу США після вибухів у Севастополі 23 червня не вплинуть на постачання американської зброї в Україну.

"Ви знаєте, треба розуміти, що рішення щодо застосування такої зброї не приймається просто так. Вони приймаються після зважування всіх можливих і неможливих факторів. Ну, викликала Росія посла. Ну, він послухав уважно всі претензії Російської Федерації. Що це може матеріалізуватися? Та, власне, ні в що", – зазначив Грабський.

Він додав, що Україна дотримується усіх обмежень на застосування західних озброєнь, накладених союзниками.

"Ми не виходимо за межі того, як ми застосовуємо цю зброю. Тут The Washington Post відкрив такий секрет Полішинеля, говорячи, ми не можемо наносити удари більш ніж на 100 кілометрів за лінію фронту. Шановні друзі, по-перше, ці ракети розташовуються на такій відстані, щоб убезпечити їх від нальоту російської авіації. Якраз ця відстань, вона максимально може досягнути дистанцій 100 кілометрів на ту сторону. Що, власне, повністю в рамках дозволеного, якщо навіть припустити такі варіанти. Тому ми будемо і далі використовувати", – зауважив експерт.

Водночас він не погодився з озвученим ведучою програми твердженням щодо того, що західна військова допомога надходить надто повільно і у кількостях, достатніх для захисту, а не для звільнення окупованих Росією територій – і що це є результатом політичної волі керівництва західних країн. Експерт вважає, що причини такого стану речей полягають в іншому. За словами Грабського, Захід не готувався до війни, тож виробництво зброї та наявність військової техніки на озброєнні західних армій не дозволяють передавати нашій державі стільки ракет, скільки нам би хотілося.

Вас може зацікавити:Читав з екрана і сам не розумів, що каже українською. Педуніверситет у Тернополі потрапив у новий скандал через захист дисертації китайським аспірантом

"Щодо того, що надходить техніка і озброєння кволо, я можу з цим, вибачте, не погодитися, спостерігаючи на свої очі, яка кількість озброєння і техніки надходить. Звісно, нам хочеться, щоб цього було більше. В рази більше. Але, шановні друзі, в рік випускається всього-навсього 500 ракет до Patriot. 500. Все. Більше світова промисловість не випускає.Ми отримуємо фактично 20 відсотків, сотню тих ракет. Хотілося б отримувати більше? Так, звісно. Але для цього треба розгорнути додаткові потужності, які, за розрахунками наших американських колег, дадуть можливість продукувати ще 150 ракет", – наголосив військовий експерт.

І навіть у разі такого збільшення виробництва на понад 20% Україна зможе отримати додатково ще не більше 15-20 ракет. Схожа ситуація і з танками.

"Мені, як українцю, звісно, хотілося б, щоб озброєння було більше. Але, ну, наприклад, знов таки, повертаючись до танків, ми можемо попросити у Великої Британії 300-400-500 танків. Але якщо Велика Британія має всього-навсього 166 танків на озброєнні своєї країни, звідки ці танки візьмуться? До цієї війни ніхто не готувався, тому попри наші емоційні переживання і бажання, ну, треба бути реалістами", – резюмував Грабський.

"Как та нєудобна палучілась": Виявляється Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

субота, 29 червень 2024, 0:10

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня. . Агентство з’ясувало, що з 2018 ...

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...