Тремтіть, скрепи: Наступний військовий корабель ВМС США буде "невидимкою"

Датчики і системи озброєнь майбутнього військового судна будуть заховані під зовнішнім корпусом в цілях зниження помітності.

Есмінець-"невидимка" класу Zumwalt. Фото: Naked Science.

Наступний надводний військовий корабель ВМС США буде дуже схожий на есмінець-“невидимку” класу Zumwalt. Про це заявив контр-адмірал Вільям Галініс, повідомляють Патріоти України із посиланням на Naked Science.

Майбутній бойовий корабель, який повинен надійти на озброєння в кінці 2020-х років, збереже вид Zumwalt, його датчики і системи озброєнь будуть заховані під зовнішнім корпусом в цілях зниження помітності.

Альтернативним варіантом, як пише видання, був би розвиток концепції, закладеної в есмінці Arleigh Burke — більш звичної у всіх відносинах і, що найважливіше, відносно недорогої бойової одиниці. Мабуть, загрози нового характеру, насамперед Китай, штовхають керівництво США до рішучих заходів.

ВМС США раніше планували купити перший з нових великих надводних бойових кораблів в 2023 році, але з тих пір терміни переносилися. Зараз флот розглядає можливість укладення контракту у 2025 році.

Зсунувши графік виробництва, ВМС США можуть уточнити свої вимоги і більш ефективно використовувати зворотний зв’язок з оборонно-промисловим комплексом, щоб допомогти поліпшити систему корабля і проконтролювати витрати. При цьому есмінці Zumwalt будуть виступати в якості «експериментальних баз», що надають військовим безцінний досвід.

За словами контр-адмірала, вони вже використовують безліч уроків, які взяли з досвіду експлуатації Zumwalt. Зокрема, в рамках створення стратегічної субмарини нового покоління класу Columbia.

Як зазначає видання, програму DDG-1000, в рамках якої був розроблений есмінець класу Zumwalt, складно назвати успішною. Якщо спочатку ВМС розраховували отримати 32 таких корабля, то після їх кількість зменшили до 24, а в підсумку зовсім обмежилися 3 есмінцями. При цьому ціна одного есмінця досягла неймовірною навіть для США позначки.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...