Тремтіть, скрепи! Україна проведе на півдні військові навчання з НАТО у відповідь на російський "Кавказ 2020" (відео)

Керівництво Міністерства оборони та Збройних сил України проведуть в останній декаді вересня стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля 2020". Як повідомив глава Міноборони Андрій Таран у Верховній Раді під час години запитань до уряду, в цей самий час Росія проводитиме свої навчання "Кавказ 2020", передають Патріоти України.

"З урахуванням накопичення військ під приводом підготовки до стратегічних навчань "Кавказ 2020", керівництвом Міністерства оборони та ЗСУ планується в той самий час, на останню декаду вересня, проведення стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля 2020", – зазначив він.

За словами Тарана, в рамках цих навчань планується перевірити можливість Генерального штабу в новій J-структурі діяти відповідно до стандартів НАТО.

Також на навчаннях буде перевірена здатність організовувати взаємодію з пунктами керування збройних сил НАТО.

"Планується проведення не тільки командно-штабних навчань, а в рамках проведення цих стратегічних командно-штабних навчань буде проведена перевірка бойової готовності, будуть проведені бойові стрільби зенітно-ракетних комплексів, з літаками військово-повітряних сил, з певними підрозділами і військовими частинами Сухопутних військ, а також інших військових формувань на наших полігонах, які розташовані на півдні України", – додав міністр.

За його словами, Україна очікує, що представники країн-членів НАТО зможуть взяти участь у цих навчаннях. "Ця асиметрична відповідь, за нашою оцінкою, покаже готовність ЗСУ до надання гідної відсічі будь-яким спробам з боку РФ загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії", – наголосив Таран.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...