Тренували один день: "Мобіки" з Москви поскаржилися, що їх кинули воювати на Луганщину без підготовки (відео)

У мережу потрапило перше відео мобілізованих росіян на фронті України. Група військових із Москви виїхала 11 днів тому, передають Патріоти України.

Після одного дня "підготовки" їх кинули у Сватове на Луганщині, на підступах до цього міста точаться бої. Відео опублікував журналіст Юрій Бутусов.

"Перше відео мобілізованих за указом Путіна росіян на фронті в Україні. Мобілізовані з Москви 11 днів тому потрапили у Сватове Луганської області, на підступах до цього міста йдуть бої. Їх готували до війни лише один день, підготовка полягала у відстрілі трьох ріжків з автомата", – написав Бутусов.

На відео мобілізовані москвичі, які сидять "у якомусь незрозумілому будинку", обурюються, що їх кинули на фронт без підготовки.

"Коротше, хлопці. Ми у Сватовому. Яка область? Луганська. Ми мобілізовані, ми взагалі не зобов'язані тут перебувати. 11 днів з моменту відправки з Москви. Нас просто за день… Я стріляв один раз, три ріжки", – каже один із росіян.

Зважаючи на те, що вони кажуть, до військової служби вони мали дуже опосередковане ставлення. "Привертає увагу низькоякісна форма ЗС РФ старого зразка, і формені армійські берці, які більшість російських військових намагаються не носити", – додає Бутусов.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....