Третій рейс: Літак з українцями став останнім, котрий зміг вилетіти з зачиненого аеропорту Кабулу. В Афганістані залишаються ще з пів сотні наших громадян

Увечері 23 серпня до Києва прибув третій літак, який евакуював українців та іноземців зі столиці Афганістану Кабула. На борту – 98 пасажирів. Серед них – 41 громадянин України. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, зазначають Патріоти України.

"Третій евакуаційний рейс з Кабула приземлився в Борисполі. На його борту 98 пасажирів, серед яких 41 громадянин України, у тому числі 27 їхніх дітей. Цей рейс став останнім рейсом, який вилетів з Кабула перед закриттям аеропорту на невизначений час! Символічно, що наші співвітчизники зможуть зустріти свято Незалежності в повній безпеці і на рідній землі", - написав Єнін у Facebook.

© Євген Єнін/Facebook

Заступник міністра також висловив подяку "за сприяння в евакуації нашим американським партнерам та українсько-афганському торговому дому. Особлива подяка Роману Горяйнову, Василю Серватюку та Євгену Ігнатовському за самовіддану працю, витримку та любов до людей".

Однак у столиці Афганістану нині перебуває ще до пів сотні українців, які хочуть повернутися на батьківщину. Проте зробити це не так просто, адже аеропорт Кабула зачинили на невизначений час.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що розглядають різні варіанти, як забрати своїх громадян додому:

  • направлення військового літака;
  • цивільний чартер з однієї з суміжних з Афганістаном держав;
  • евакуаційні рейси, організовані партнерами України;
  • сухопутні варіанти вивезення українців.

"Як зазначив Дмитро Кулеба (глава МЗС України - ред.), ми продовжуємо наполегливо працювати для евакуації всіх українців... Як колись сказав Уїнстон Черчіль: "We shall never surrender!" Це про нас, українців, і про нашу дипломатичну службу", - рапортує Єнін.

Кохання не витримало відстані? Дженніфер Лопес незадоволена: Спливли чутки про проблеми у шлюбі співачки з Беном Аффлеком

понеділок, 6 травень 2024, 8:37

Схоже, у американської співачки і актриси Дженніфер Лопес, яка довго не могла продати свій пентхаус у Нью-Йорку, може з'явитись новий "головний біль". Справа в тому, що, як стверджують інсайдери, у її відносинах з чоловіком Беном Аффлеком виникли пробл...

Довгострокова операція: "Відбивати Крим набагато легше, ніж Донбас", - військовий експерт

понеділок, 6 травень 2024, 8:22

Україна методично знищує російську протиповітряну оборону в Криму. Військовий аналітик Петро Черник розповів charter97, наскільки це важливо й коли чекати знищення Кримського мосту, передають Патріоти України. «Крим — це велика військова база. Якби вда...