"Тріумф волі" Четвертого рейху Путіна: Німецький газовий оператор припинив подачу газу по всій Німеччині через рекордні ціни

Німецька компанія Deutsche Energiepool ( «Дойче Енергіпол»), що спеціалізується на поставках газу для промислових підприємств, розірвала контракти зі своїми клієнтами в зв'язку зі значним підвищенням цін на ринку. Про це йдеться в поширеній в п'ятницю заяві компанії, передають Патріоти України.

«Ціни на енергоносії в Німеччині, як і майже у всій Європі, зростають. За останні кілька місяців закупівельні ціни на природний газ і електроенергію на ринку зросли втричі, а ціни на короткострокові закупівлі збільшилися приблизно в п'ять разів», - наголошується в повідомленні. Разом з тим вказується, що раніше спотова ціна на газ становила 4,80 євро за 1 МВт. Станом на 20 вересня, як зазначається в повідомленні, вона досягала 75,04 євро за МВт. При цьому в компанії вважають, що ціни на природний газ і надалі зростатимуть, оскільки європейські газосховища практично порожні.
Крім того, як підкреслили в Deutsche Energiepool, власні закупівельні ціни компанії виросли приблизно втричі. Крім усього іншого, можуть бути встановлені обмеження щодо обсягів закупівель. «Це умова, яку ми більше не можемо виконувати з комерційної точки зору через економічну необґрунтованість. Тому ми були змушені розірвати багато з укладених нами контрактів», - констатується в заяві.
Уточнюється, що Deutsche Energiepool прийняла рішення про припинення подачі газу по всій Німеччині. «Щоб гарантувати збереження всіх робочих місць в нашій компанії, в майбутньому ми сконцентруємося на наданні послуг в енергетичному секторі», - зауважили в компанії.
Стрибки цін
15 вересня вартість газу на спотових майданчиках побила історичний рекорд, а в піку досягала майже 970 доларів за 1 тис. кубометрів, проте потім знизилася. У понеділок вранці ціна газу на європейських біржах знову злітала вище позначки в 900 доларів за 1 тис. кубометрів. У другій половині дня цей показник скоректувався на тлі новин про те, що норвезька Equinor ( «Еквінор») отримала дозвіл збільшити експорт газу зі своїх шельфових родовищ Oseberg ( «Осеберг») і Troll ( «Троль») в умовах звуженого ринку.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...