Троє з присутніх - загинули: Спливли подробиці вибуху на нараді гауляйтерів у Лазурному

Напередодні, 9 серпня, на тимчасово окуповану частину Херсонщини завітала "бавовна". Уражено місце проведення "наради" місцевих гауляйтерів.З п'яти окупантів щонайменше троє було ліквідовано, ще один госпіталізований на межі життя та смерті. Подробиці ураження та його наслідки OBOZREVATEL повідомили джерела у розвідці, передають Патріоти України.

Удару по місцю, де зібралися п'ятеро окупантів, українські військові завдали 9 серпня близько 10 години ранку.

"У Лазурному сьогодні приблизно о 09:45 у районі місцевого магазину на вулиці Металургів/перетин вулиці Центральної під час наради було підірвано близько 5 "нарадників". Головний бородатий дорадник, увесь у крові, винесений без ознак життя у невідомому напрямку. Нового коменданта Лазурного в крові в дуже тяжкому стані відправлено поки що до шпиталю, але квиток у Кобзоново вже куплено, як і для інших нарадників. Привіт, виродки, ми за вами втомилися спостерігати, тепер будемо вас підривати", – розповідав за гарячими слідами Telegram-канал "Николаевский Ванек".

Цю інформацію підтверджують і джерела OBOZREVATEL у розвідці. Вони розповіли, що на "нараду" зібралися призначені окупантами "керівники" Лазурного, зокрема, ватажок підрозділу "Ахмат", дислокованого у Лазурному, "комендант" Лазурного та заступник "коменданта", російський громадянин Максим Філін.

"За останніми даними щонайменше троє з присутніх – загинули. Тяжко пораненого Філіна евакуювали в найближчий госпіталь. Наразі центральна частина Лазурного ізольована – потрапити можна тільки за спеціальними "перепустками" окупаційної адміністрації", – зазначили у розвідці.

За данимиЗМІ, росіянин Філін причетний до викрадень активістів та колишніх військовослужбовців української армії у Лазурному, а також є організатором репресій щодо місцевих підприємців. Він постійно супроводжує російських окупантів, бере участь у допитах бранців та наводить загарбників на тих українців, у кого є що відібрати.

Гауляйтером окупованого Лазурного з лютого 2023 року загарбники призначили такого собі Олександра Дудку. Він був директором місцевого комунального підприємства "Лазурне". Втім, за даними Центру журналістських розслідувань, Дудка є фактично ширмою, насправді ж керує в окупованому населеному пункті вже згаданий Філін.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...